
Anne Sütünden Ek Gıdaya Geçişte Eğlenceli Uygulamalar Nelerdir ?
Bebek ilk 6 aylık dönemde tüm ihtiyaçlarını anne sütü ile karşılayabiliyor. Ancak bebeğin dişlerinin çıkmasıyla birlikte emzirme artık bebeğe yeterli gelmemeye başlıyor. Böylece anne bebeğini ek gıda verdiği döneme giriyor. Bebeklerde ek gıdaya geçiş, kimi anneler için sancılı olabilirken kimi anneler bu süreci hiç zorlanmadan tamamlıyor. Anne bir yandan bebeğine ne yedirmesi gerektiğini düşünürken bir yandan da bebeğine en uygun beslenme düzenini kurmaya çalışıyor.
Ek Gıdaya Geçişte Nelere Dikkat Edilmeli?
Ancak bu sürecin çok iyi bir şekilde yönetilmesi gerekiyor. Öyle ki bebeğin damak zevkinin de geliştiği böyle bir dönemde bebeğin ihtiyacı olan besinleri alırken bu yiyeceklerden de tiksinmemesi önemli. Bu bağlamda, anne bu süreci eğlenceli bir hale sokacak dokunuşlarda bulunmalı.- Yemek saatleri bebeğin sabırsızlıkla beklediği eğlenceli zaman dilimleri haline gelmeli. Anne küçük oyunlarla bu süreci eğlenceli hale getirmeli.
- Anne bebeğinin ihtiyaçları doğrultusunda ek gıda tablosu oluşturmalı, bebeğinin damak zevkini de göz ardı etmeden menüler hazırlamalı.
- Yemek saatler için belirli bir rutin oluşturulmalı. Hal böyle olunca bebek yemek saatlerinin yaklaştığını daha kolay anlayabiliyor.
- Yemek yedirirken anne güler yüzlü olmalı ve bebeğini cesaretlendirecek şekilde olumlu davranışlar sergilemeli.
- Bebeğin hoşlanmadığı ya da yemek istemediği öğün üzerinde anne kesinlikle ısrarcı olmamalı. Bebek yemeklerden tiksindirilmemeli.
Yardımcı Bebek Ürünleri Eğlenceyi Artırabilir
Tüm bunların yanı sıra yardımcı bebek ürünlerinin kullanımı da ek gıdaya geçiş sürecinde anneye yardımcı olabiliyor. Örneğin, uygun mama kaşığı kullanımı hem bebeğin dikkatini çekerek yemek saatini daha eğlenceli bir hale sokuyor hem de annenin yavrusuna daha rahat yemek yedirmesini sağlıyor. Dayanıklı ve sağlığa herhangi bir yan etkisi bulunmayan silikon malzemeden yapılmış ve kullanım kolaylığı sağlayan uzun sapa sahip mama kaşıklarını annelere tavsiye ediyoruz.Bunun yanı sıra, ek gıdaya geçiş döneminde birbirinden renkli ve farklı desenlere sahip önlükler kullanarak ve değişik eğlenceli yemek sunumları yaparak anneler yemek saatlerini bebekleri için eğlenceli bir hale dönüştürebiliyorlar.
Kısacası, zorlu bir dönem olan ek gıdaya geçişi kolay ve bebeğin kendini rahat hissettiği bir sürece dönüştürmek annenin gayretine ve yaratıcılığıyla yakından ilişkili. Kendinize güvenin ve hayal gücünüzü kullanmaktan çekinmeyin.
Daha Fazla Kaynak
- Gebelikte Hangi Minerallere Gereksinim Artar ?
- Hamilelikte Nasıl Beslenilmeli?
- 18+ Aylık Bebeklerde Örnek Beslenme Menüsü İçerikleri Nelerdir ?
- 3 Aylık Bebek Biberonu Nasıl Olmalı ?
- 6-18 Ay Bebekler İçin Örnek Beslenme Menüsü İçerikleri Nelerdir ?
- 6-18 Aylık Bebeklerde Beslenme Nasıl Olmalı ?
- Alıştırma Bardaklarında Hangi Özelliklere Dikkat Edilmeli?