
Bebeğin Gazı Nasıl Çıkarılmalıdır?
Bebeklerde gaz sancısı annelerin en çok sıkıntı çektikleri bebek bakımı sorunlarının başında geliyor. Gaz sancısı bebeğin huzurunu kaçırıp uyku ve beslenme düzeninin bozulmasına sebep olan önemli nedenler arasında. Bu zorlu dönemde, sadece bebeğin değil annenin de düzeni ve dolasısıyla sağlığı bozulabiliyor.
Bebekte Gaz Neden Oluşur?
Bu sorunu çözmek için ise öncelikle bebeklerde gaz sorununun neden oluştuğunu anlamak gerekiyor. Bebeğin beslenme sırasında hava yutması, yediği besini yeterli şekilde sindirememesi gibi sebepler bebeklerde gaz oluşumuna sebep oluyor. Gazın neden olduğu şişkinlik ve kramplar da bebeğin huzurunu kaçırıyor. Ayrıca, gaz oluşumu her bebeğin bünyesine göre farklılık gösterebiliyor. Yine de kolik olarak da nitelendiren gaz sancısı bir şekilde her bebeği etkileyebiliyor.En İyi Gaz Çıkarma Yöntemleri
Bebeklerde gaz çıkarma konusunda en iyi yöntemlerden biri bebeği geğirterek fazla gazın ağız yoluyla çıkmasını sağlamak. Bunun için;- Anne bebeğini dik bir konumda omzuna doğru yatırarak önce sırtını sıvazlayabilir, ardında sırtına hafif bir şekilde vurabilir.
- Bebek annenin koluna yüzü koyun yatırılarak sırtına vurulabilir. Bu pozisyonda bebeğin kafasını elinizle tutmayı unutmayın.
- Bebek yüzü koyun bir şekilde uygun bir zemin üzerine yatırılarak sırtı belli bir süre sıvazlanabilir.
- Anne bebeği oturur pozisyona alıp, arkasına geçerek sırtına hafif bir şekilde vurabilir.
Her anne, bebeğinin alışkanlıkları ve vücut yapısına göre en uygun bebeklerde gaz çıkarma yöntemini belirleyebiliyor. Buna karşın, annelere önerimiz gaz oluşumuna karşı önceden önlem almaları.
Antikolik Biberonlar Gaz Oluşumunu Engellemede Yardımcı Olur
Annenin yediği yiyeceklerden bebeğin beslenme alışkanlıklarına kadar bir çok faktör bebeklerde gaz oluşumunu doğrudan etkiliyor. Buna ek olarak biberon gibi bazı yardımcı ürünler de gaz oluşumunda rol oynayabiliyor. Öyle ki bebek, biberonla beslenirken beslenme sırasında fazladan hava yutabiliyor. Bu durum da bebekte gaz oluşumuna sebep oluyor. Bu durumun önüne geçmek için antikolik gaz önleyici sisteme sahip biberonlar bulunuyor. Bu sistem sayesinde bebek biberondan beslenirken gaz yutmuyor.Siz de yediklerinize dikkat ederek, antikolik biberonlar kullanarak ve bebeğinizi doğru biçimde besleyerek gaz oluşumunun önüne rahatlıkla geçebilirsiniz.
Daha Fazla Kaynak
- Bebek Banyosu ve Dikkat Edilmesi Gerekenler
- Bebeklerde Burun Temizliği
- Bebek Islak Mendilleri Nasıl Olmalıdır ?
- Bebek Ne Zaman Emeklemeye Başlar ?
- Bebek Saç Fırçası Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?
- Bebek Tırnak Makası Nasıl Olmalı ve Nasıl Sterilize Edilmelidir ?
- Bebekler Mikroplara Karşı Nasıl Korunur ?