Bebek Bakımı

Bebeğin Ateşlendiği Nasıl Anlaşılır, Ateşi Düşürmek İçin Ne Yapılmalıdır?

Hassas varlıklar olan bebeklerin durumlarının iyi takip edilmesi, sağlıklarına azami ölçüde dikkat edilmesi gerekiyor. Özellikle yenidoğan döneminden konuşmaya başlamasına kadar geçen süre içerisinde bebeğin kendini ifade edememesi annelere daha büyük sorumluluk yüklüyor. Bu bağlamda, anne sürekli bebeğini gözlemleyerek ihtiyaçlarını belirleyebiliyor. Bebek sağlığı konusunda ise annelerin korkulu rüyası bebeklerde ateş.

Her bebek, büyüme evresinin belirli dönemlerinde çeşitli sebeplerle yüksek ateşle karşılaşabiliyor. Buna karşın, annelerin özellikle yüksek ateş tehlikesine karşı dikkatli olması gerekiyor. Öyle ki çok yüksek ateş bebeğin sağlığını ciddi şekilde tehdit edebiliyor.

Neden Dijital Termometre?

Bebeğinizin ateşini sürekli kontrol ederek yüksek ateş riskini en aza indirebilirsiniz. Bunun için üretilmiş özel bebek ürünleri bulunuyor. Dijital termometre söz konusu ürünler arasında en çok işinize yarayabilecek ürün olarak öne çıkıyor. Dijital ekranı sayesinde kolay okunabilen bu tür termometreler hızlı ve doğru ölçüm yapabiliyor. Buna ek olarak, hafızası sayesinde çeşitli zaman aralıklarında gerçekleştirilen ölçümler karşılaştırılabiliyor ve bu sayede bebeğin durumu daha doğru bir şekilde takip edilebiliyor. Ayrıca alarmı sayesinde dijital termometre muadillerine göre daha pratik bir kullanım deneyimi sunuyor. Dolayısıyla doğru ürün tercihi sayesinde bebeğin ateşini doğru, hızlı ve basit bir şekilde ölçebilirsiniz.

Yüksek Ateşe Karşı Alınabilecek Önlemler

Bebeğinizin ateşini ölçtünüz ve normalden yüksek çıktı. Peki böyle bir durumda, ateş düşürmek için ne yapmanız gerekiyor? Bebeğin ateşi 38 derecenin üzerindeyse bu değer yüksek ateş olarak kabul ediliyor. Böyle bir durumla karşılaştığınızda atılması gereken ilk adım bebeğin ateşinin dış yollarla düşürülmeye çalışılmasıdır. Bebeklerde ateş düşürme için aşağıdaki yöntemler uygulanabilir:

- Bebeğin üzerinde kalın giysiler varsa çıkarılır, ince kıyafetler giymesi sağlanarak ateşinin daha da çıkması engellenmelidir.
- Mümkünse bebeğin bulunduğu ortamın sıcaklığı 21-22 derece arasında olmalıdır.
- Islak bez uygulamasıyla bebeğin ateşi düşürülmeye çalışılmalıdır. Tercihen pamuklu, temiz bir bez parçası ıslatılarak bebeğin alnına, boynuna, kasıklarına, koltuk altları ile dirseklerinin iç taraflarına uygulanmalıdır.
- Eğer doktor tarafından daha önceden tavsiye edilen bir ateş düşürücü şurup varsa uygun ölçekte bebeğe verilebilir.
- Ateş düşürülemiyorsa vakit kaybetmeden doktora başvurulmalıdır.

Sonuçta, her bebek hasta olabiliyor. Anneye düşen, bu tür durumlarda sakin kalarak, bebeği gözlemlemek, gerekli adımları atmak. Bu aşamada, doğru bebek ürünleri annenin en büyük yardımcılarından biri olacaktır.   

Daha Fazla Kaynak