
Sulu Diş Halkası Ne İşe Yarar ?
Bebeklerin diş çıkarması zorlu bir süreçtir. Öyle ki diş çıkaran bebek rahatsız olur, huysuzlanır, ateşlenir ve uyku düzeni bozulur. Bu dönem, sadece bebek için değil onun üzerine adeta titreyen anne için de zor geçmektedir. Normal şartlarda bir bebeğin dişleri 6-7 aylıkken çıkmaya başlar ve 27-29 aylık olduğunda tamamlanır. Bu süreler, bebeğin genetik yapısına göre değişmekle birlikte, süt dişler iki yılı aşkın bir sürede tamamlanabilmektedir.
Dişi Çıkan Bebek için Alınabilecek Önlemler
Bu kadar uzun bir sürenin rahat atlatılabilmesi için doğru yönetilmesi gerekmektedir. Bebeği diş çıkaran anneler aşağıdaki önlemleri alabilirler:- Diş çıkarma döneminde bebeğe yardımcı olması için özel olarak dizayn edilen diş kaşıyıcı ve diş halkası kullanılabilir,
- Bebeğin kaşınan ve kabaran damağına masaj yapılabilir,
- Eğer bebeğin yaşı uygunsa soğuk içecek ve yiyecekler verilerek rahatlaması sağlanabilir,
- Bebeğin ateşi çok çıkmış ve huysuzluğu artmış ise doktor kontrolünde ateş düşürücü verilebilir.
Bebek, bu dönemde sürekli bir şeyleri dişlemek isteyecektir. Bir yandan bebeğin bu ihtiyacını doğru bir şekilde karşılarken, öte yandan hijyen şartlarını zorlamayacak çözümler düşünen anneler için diş halkaları doğru tercihtir. En çok tercih edilenler ise silikon diş halkası ile sulu diş halkasıdır.
Neden Sulu Diş Halkası Kullanılmalı?
Sulu diş halkası, içinde herhangi bir katkı maddesi bulunmayan renkli gıda boyası ile renklendirilen ve içme suyu ile üretilen bir üründür. Bu ürünün kullanım mantığı ise oldukça basittir. Sulu diş halkası buzdolabında belli bir süre bekletilerek, içindeki suyun soğuması sağlanır. Böylece, soğuk bir yüzeye sahip olan sulu diş halkası ile bebeğin kızaran ve kabaran diş etlerine masaj yapılarak, rahatlaması sağlanır. Yumuşak bir yapıya sahip olan sulu diş halkası, kullanım sırasında ise kesinlikle bebeğin damağını tahriş etmez, diş etlerine zarar vermez. Ayrıca, farklı renk opsiyonlarına sahip sulu diş halkaları bebeğiniz için güzel bir oyuncak seçeneği de olabilir. Bebekler, diş halkalarını kullanarak tutma, kavrama gibi basit motor hareketlerini geliştirme şansı bulabilirler. Diş halklarının temizliği ise dayanıklı yapıları sayesinde oldukça kolaydır. Sulu diş halkalarının temizliği yapılırken kaynatma işlemine tabi tutulmamalıdır. Sadece ılık sabunlu su ile yıkanması yeterli olacaktır.Diş çıkarma dönemini daha rahat bir biçimde geçirmek isteyen annelere, bebeklerin ihtiyaçları gözetilerek üretilen sulu diş halkası benzeri yardımcı bebek ürünlerini mutlaka denemelerini tavsiye ediyoruz.