Emzirme

Emzirme İçin Nasıl Ortam Olmalıdır?

Çünkü bebeklerin daha sağlıklı ve güçlü bir yapıda olabilmeleri için anne sütü ile düzenli beslenmeleri şarttır. Tabii bunun için annelerin yenidoğan bebekler için doğru emzirme pozisyonlarını araştırıp denemesi gerekir.

Bebek emzirme ilk bakışta göze zor gelebilir. Bu durum bazı aksaklıkları da beraberinde getirdiği zaman gerçekten zora girer. Bu sebeple bebek emzirme konusunda olabildiğince dikkatli ve tedbiri elden bırakmayan bir tutum sergilenmelidir. Tabii bu aşamalar belli başlı evham ve korkulara da asla izin vermemelidir. Bir annenin en değerli varlığı tabii ki bebekleridir. Onların günlük besin ihtiyacını karşılarken kurmuş olduğu tensel iletişim esnasında rahat olmaları gerekir. Bu rahatlık sayesinde hem emzirme evreleri kolaylaşır, hem de bebeklerin gelişimi çok daha sağlıklı şekil alır. Tabii bunun için emzirdiğiniz ortamın da önemi fazladır. Bebeğinizi emzireceğiniz ortamın hijyen konusunda kusursuz olmasına özen göstermelisiniz. Bunun dışında bebeğinizi emzirirken bulunduğunuz ortamın havasına da önem vermelisiniz. Bebeğinizi kapalı ve basık bir ortamda asla emzirmeyin. Sıcaklığın her zaman dengeli ve onlara zarar vermeyecek bir derecede olmasına dikkat edin. Aynı zamanda bu aşamalarda kalabalık bir ortamdan ziyade bebeğinizle baş başa kalacağınız bir ortam olması onun daha rahat beslenmesini sağlamış olacaktır.

Emzirme Pozisyonları Nasıl Olmalı? 

Annelerin bebeklerini emzireceği ortam kadar, emzirme pozisyonlarına da dikkat etmesi gerekmektedir. Çünkü bu pozisyonlar bebeklerin sütü memeden rahat ve güvenilir emmelerini sağlayacaktır. Biz de tüm anneler için ideal emzirme pozisyonlarını araştırdık.

Annenin rahat olacağı bir duruşla emzirme: Bebek emzirmede annenin rahat olması çok önemlidir. Anne ne kadar rahat olursa bebek de kendisini o kadar güvende hisseder ve sorunsuz beslenir. Bu nedenle öncelikle annelerin kendisini rahat bir konuma getirerek emzirmesi gerekmektedir.

Kucaklama pozisyonu: Birçok annenin bebek emzirme konusunda en fazla tercih ettiği emzirme tekniği olmaktadır. Özellikle daha küçük bebeklerin emme güçlüğü sıkıntısından kurtulmasını sağlar. Bu aşama annelerin koltuk ya da yatak kenarına oturarak diz üzerinize bir yastık koyup, bebeklerinin baş kısmını kollarının iç dirsek kısımlarına yerleştirerek gerçekleşen bir emzirme modelidir. Bu modelde bebekler rahatlıkla süt emebilir.

Ters kucaklama pozisyonu: Kucaklama pozisyonu ile benzer sayılır. Ancak bu pozisyonun tek farkı annelerin bebeklerini yön olarak aynı pozisyonda olmasına karşın kucakladığı esnada farklı kolunu kullanmasıdır. Yani bebeğin başı dirsek üzerinde değil avuçla tutulur. Bu durum bebeğin sıkıntısız beslenmesini sağlayacaktır.

Daha Fazla Kaynak