Meyve Süzgeci Nasıl Kullanılır ?
Bebeklerin anne sütünden sonra ek gıdaya geçişleriyle birlikte tüketeceği besinler de çeşitlilik göstermeye başlayacaktır. Bu çeşitlilik bakımından da yetişkinlerde olduğu gibi bebek beslenmesinde de meyve ile sebze büyük önem taşır. Pek çok anne de bebekleri bu gıdaları daha rahat tüketebilmesi için meyveleri püre haline getirmektedir. Bu onların daha rahat beslenmesini sağlayarak, boğulma ya da öğürme sıkıntısı yaşamasını engellemektedir. Kaşıkla yeme konusunda zorluk çeken bebekler için ise en ideal çözüm meyve süzgeçleri olmaktadır. 6 + ay üzeri bebeklerin beslenmesine uygun üretilen bu süzgeçler, delikli silikon ucu sayesinde içine konulan meyve ve sebzelerin rahatlıkla emilip tüketilmesini sağlamaktadır. Bu evreler bebeklerin beslenmesini çok daha pratik bir hale dönüştürür. Ayrıca bebeklerin ilk aylardan itibaren meyve ile sebze ile tanışmasını sağlar. Sağlıklı gelişimin temel besin değerlerinden olan meyve ve sebzelerin tüketimi esnasında bebekleriniz için sağlayacağınız bu kolaylık, onların rahat etmelerine yardımcı olacaktır. Üstelik kaşıkla beslenmesi esnasında yaşanan boğulma ya da meyvenin bebek tarafından yutulma riski tamamen ortadan kalkmış olacak.
Meyve Süzgeci Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
Meyve süzgeci , içine meyve parçaları konulduktan sonra kapaktaki kilit yardımı ile kapatılmalıdır ve bebeğe bu şekilde verilmelidir. Özel tutma sapı sayesinde bebek bunu ağzına rahatlıkla götürebilecektir. Ürünün kilit kısmı güçlü olup açılmayacaktır fakat, yine de erişkin gözetiminde ürünün kullanılması gereklidir.Pembe, mavi, mor ve yeşil renklere sahip olan meyve süzgeçleri sayesinde bebeğinizin ilgisini çekebilir, daha rahat bir beslenme düzeni kurabilirsiniz. Zaten silikon delikli hazne içerisine yerleştirilen meyve püresi, bebeklerin rahatlıkla emilip tüketilecek bir süzgeç içerisinde olduğu için rahat bir besin değerine dönüşecektir.
Meyve Süzgeçleri Hangi Malzemeden Yapılmalı?
Meyve süzgeci seçiminde ürünün Polipropülen (PP) malzeme ve süzgeç kısmı silikon malzemeden üretilmiş olmasına özen gösterin. Bu malzeme mikrop ve bakterilerin süzgeç üzerinde birikmesini engeller. Ayrıca daha çabuk temizlenip hijyenik bir hale dönüşmesini sağlar. Böylece meyve tüketiminde herhangi bir problemle karşılaşmamış olursunuz.Daha Fazla Kaynak
- Gebelikte Hangi Minerallere Gereksinim Artar ?
- Hamilelikte Nasıl Beslenilmeli?
- 18+ Aylık Bebeklerde Örnek Beslenme Menüsü İçerikleri Nelerdir ?
- 3 Aylık Bebek Biberonu Nasıl Olmalı ?
- 6-18 Ay Bebekler İçin Örnek Beslenme Menüsü İçerikleri Nelerdir ?
- 6-18 Aylık Bebeklerde Beslenme Nasıl Olmalı ?
- Alıştırma Bardaklarında Hangi Özelliklere Dikkat Edilmeli?