Bebek Kahvaltısı Nasıl Olmalıdır ?
Bebek beslenmesinin en önemli geçiş dönemlerinde biri de ek gıdaya başlangıç. Anne sütüyle beslenen bebeğin ek gıdayla desteklendiği bu dönemde bir yandan da bebeğin yeme alışkanlıkları ve rutini oluşuyor. Bu bağlamda, bir yetişkinin yeme düzeni gibi olmasa da bebeğin öğünlerinin gün içerisinde farklılık göstermesi önemli. Söz konusu rutin ise bebek kahvaltısıyla başlıyor. Sağlıklı beslenme düzeninin en önemli besinlerinden biri olan kahvaltının bebek beslenmesinde de ayrı bir yeri var. Hal böyle olunca, günün en önemli öğününde anne bebeğine nasıl kahvaltı yaptıracağını ayrıntılı bir şekilde düşünmek durumunda. Bebeklerin ek gıdaya geçmesinin ardından bebeğini sağlıklı beslemek isteyen her anneyi en çok meşgul eden sorulardan biri de “günün en önemli öğünü olan kahvaltının bebeği için nasıl olması” gerektiği.
Bebeğinize Yiyecekleri Kademeli Olarak Tattırın
Bebeğinizin ihtiyaçları doğrultusunda belirlediğiniz besinleri bebeğinize verme aşamasında kademeli bir yol takip etmenizi öneriyoruz. Bebeğe besinlerin ayrı ayrı verilmesi bir yandan bebeğin bu gıdaları tanımasına ve onların tatlarını ayırt etmesine yardımcı olurken bir yandan da alerji oluşumu riskini de azaltan bir yöntem oluyor.Kahvaltıda Bebeğinize Ne Yedirebilirsiniz?
Bebeğe kahvaltı için aşağıdaki besinleri vermek mümkün:- Yumurta: Zengin bir protein kaynağı olmakla birlikte, bebeğe dikkatli bir şekilde verilmeli. Yumurta vermeye önce sarısı ile başlanmalı, öyle ki yumurtanın beyazı alerji riski yüksek olduğu için bebek bir yaşını doldurduktan sonra yavaş yavaş miktarı artırılarak denenmeli.
- Süt Ürünleri: Kahvaltıda bebeğe süt ürünü olarak sade sütün yanı sıra peynir ya da doğal tereyağı yedirilebilir.
- Bunun yanı sıra yine bebeğin hassasiyetleri gözlemlenerek doğal üzüm pekmezi, keçiboynuzu pekmezi gibi ek gıdalar bebeğe kahvaltıda verilebilir.
Buna ek olarak, yine bu dönemde hazır gıdalar yerine evde kendi yaptığınız ürünleri tercih etmeniz bebeğinizin sağlıklı beslenmesi ve gelişimi açısından önemli. Örneğin, hazır alınmış peynir yerine bir miktar sütün kestirilmesiyle kolayca yapılan ev yapımı lor bu dönemde bebeğiniz için seçilebilecek en iyi alternatiflerden biri.
Yardımcı Bebek Ürünleri Kullanın
Ayrıca, bebek yemekleri yedirmek için özel olarak tasarlanan bebek ürünlerini kullanmanızı da tavsiye ediyoruz. Bu iş için özel olarak tasarlanmış mama kaşıkları, mama kapları, bebek önlükleri ve meyve süzgeci gibi ürünler annelerin işini bir hayli kolaylaştırıyor.Daha Fazla Kaynak
- Gebelikte Hangi Minerallere Gereksinim Artar ?
- Hamilelikte Nasıl Beslenilmeli?
- 18+ Aylık Bebeklerde Örnek Beslenme Menüsü İçerikleri Nelerdir ?
- 3 Aylık Bebek Biberonu Nasıl Olmalı ?
- 6-18 Ay Bebekler İçin Örnek Beslenme Menüsü İçerikleri Nelerdir ?
- 6-18 Aylık Bebeklerde Beslenme Nasıl Olmalı ?
- Alıştırma Bardaklarında Hangi Özelliklere Dikkat Edilmeli?