
18+ Aylık Bebeklerde Örnek Beslenme Menüsü İçerikleri Nelerdir ?
Bebek gelişimi dikkatle takip edilmesi gereken bir süreç olup, bebek beslenmesi konusunda bazı zamanlarda annelerin bile kafaları karışabiliyor. Bu durumun önüne geçebilmek için annenin mutlaka bir uzman görüşüne başvurmasını tavsiye ediyoruz. Öyle ki bebeğin ihtiyaçları, gelişimine paralel bir şekilde süreli değişim gösteriyor.
Anne Sütünden Ek Gıdaya Geçiş
Bebeğin doğumundan belli bir olgunluğa erişene kadar en büyük besin kaynağı şüphesiz anne sütü oluyor. Ancak işin içine ek gıda girdiği zaman annenin işi biraz daha zorlaşıyor. Bunun temel sebebi ise bebeğin doğru gelişimini sağlamak üzere uygun menüler bulmak. Özellikle bebeğin dişlerinin çıkmaya başladığı, katı gıdaya geçtiği 18 ay ve sonrası döneminde annenin, bebeğin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak menüler hazırlaması gerekiyor.Dengeli ve İhtiyaca Yönelik Menüler
Annelere rehber olması açısından 18 ayı doldurmuş bir bebeğin bir gün içerisinde nelere ihtiyacı olduğunu aşağıdaki listeden görmek mümkün:Protein: En iyi protein kaynaklarından biri yumurta olup, bebeğe günde 1 adet yumurta verebilirsiniz. Bunun yanı sıra et de çok iyi bir protein kaynağıdır. Büyükçe bir köfteyle bebeğinizin günlük protein ihtiyacını rahatlıkla karşılayabilirsiniz.
Süt veye süt ürünü: Bebeğinizin alışkanlıklarına göre ona süt verebilir ya da daha kolay hazmedebileceği yoğurt ya da peynirle bu ihtiyacını karşılayabilirsiniz. Günlük 1 bardak süt ya da yarım bardak yoğurt bebeğin ihtiyacını giderecektir.
Meyve: Mevsime göre bebeğinize meyve verebileceğiniz gibi mevsim dışında kuru meyveyle bu ihtiyacı giderebilirsiniz. Meyvenin yanında bebeğinizin beslenmesini 1 adet ceviz ya da birkaç fındıkla destekleyebilirsiniz.
Sebze: Meyvede olduğu gibi sebzede de mevsimi gelenleri tercih etmenizi öneriyoruz. Mevsim sebzeleriyle yapacağınız bir çorbanın bebeğinize katkısı büyük olacaktır.
Doğru menüler sayesinde bebeğin gelişimi de istenilen düzeyde gerçekleşiyor. Bebeğin gelişimini ise bebek gelişim tablosu yardımıyla kolayca izlemek mümkün.
Son olarak, bebeğin ek gıdaya geçişinde, yardımcı bebek ürünlerin kullanımı ise annelerin işini bir hayli kolaylaştırıyor. Bebeklerin ihtiyaçları göz önüne alınarak üretilen mama kaşığı, suluk, yemek seti, önlük gibi ürünleri gönül rahatlığıyla kullanarak yavrunuz için hazırladığınız sağlıklı menüleri kolaylıkla yedirebileceğinizi unutmayın.
Daha Fazla Kaynak
- Gebelikte Hangi Minerallere Gereksinim Artar ?
- Hamilelikte Nasıl Beslenilmeli?
- 3 Aylık Bebek Biberonu Nasıl Olmalı ?
- 6-18 Ay Bebekler İçin Örnek Beslenme Menüsü İçerikleri Nelerdir ?
- 6-18 Aylık Bebeklerde Beslenme Nasıl Olmalı ?
- Alıştırma Bardaklarında Hangi Özelliklere Dikkat Edilmeli?
- Alıştırma Bardakları Ne Zaman Kullanılmalı?